5 vragen aan Projectcoördinator Robert

Lievelingseten: stamppot rauwe andijvie
Huisdieren: een hond (en 2 kinderen ;))
Kantoordrankje: cappuccino, specifiek zonder suiker

Vestiging: Capelle a/d IJssel
Bij Baas sinds oktober 2006
Functie: Projectcoördinator

1. Hoe ben je bij Baas terecht gekomen?
Via via, ik kende iemand die bij een detacheerder werkte en die vroeg me of ik interesse had in een kort project van twee weken. Het afstellen van sensoren op een steiger. Degene met wie ik het project deed heeft toen een goed woordje voor me gedaan en daarna ben ik nooit meer weggegaan. Dat is nu bijna 13 jaar geleden. Ik ben toen begonnen als hulp monteur, vervolgens werd ik monteur, eerste monteur, monteur specialist, uitvoerder en dan nu projectcoördinator. Het was een lange weg, maar iets wat ik heel graag wilde.

2. Hoe ben je doorgegroeid?
Ik heb mijn ambities aangekaart en het laten doorschemeren als ik iets nieuws wilde. Ik heb gevraagd wat de mogelijkheden waren qua studies en functies, oren en ogen opengehouden en ben ook nog naar school geweest.
Om door te kunnen groeien van monteur naar monteur specialist heb ik mijn diploma Monteur Communicatie installaties gehaald. Dit heb ik via Baas twee jaar lang in de avonduren gedaan.
Wat ik nu doe vind ik echt geweldig. Misschien wil ik dit uitbreiden of misschien wil ik uiteindelijk wel de stap maken naar projectleider. Ik hoop eigenlijk dat ik over 10 jaar nog bij Baas ben. Ik ben erg op mijn plek hier.

Ik hoop eigenlijk dat ik over 10 jaar nog bij Baas ben. Ik ben erg op mijn plek hier.

3. Is er een specifieke reden waarom je dit traject bij Baas hebt gedaan?
Dat heeft echt met Baas als bedrijf te maken, ik ben nog geen dag met tegenzin naar m’n werk gegaan. Natuurlijk zijn er wel eens projecten die leuker zijn dan de andere, maar ik heb altijd plezier gehad in mijn werk. Ik probeer elke dag weer te overtreffen. Het moment dat je een project hebt afgerond en de klant laat weten dat het er goed uit ziet; daar doet iedereen het voor denk ik. Daar haal ik voldoening uit!

4. Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?
Als projectcoördinator houd ik mij bezig met het afstemmen met de calculatieafdeling voor het maken van calculaties en offertes, heb ik contact met opdrachtgevers, zorg ik dat projecten goed worden ingedeeld, dat monteurs op de juiste plek zijn en dat de juiste producten worden besteld. Je moet in deze rol er eigenlijk voor zorgen dat alles soepel loopt.
Het leukste aspect van mijn functie is koffiedrinken! Haha nee, het contact met de klant is het leukst. Kijken hoe we de klant tevreden kunnen stellen en een goede relatie met ze opbouwen. Je werkt bij vaste klanten vaak ook met een vast team, waar je alles mee bespreekt. Met deze personen bouw je daardoor nauwe banden op.

5. Kun je de cultuur bij Baas beschrijven?
Onze afdeling Glasvezel is geen grote groep, maar wel een hechte groep. Dat vind ik heel speciaal. Hierdoor voelt het op de zaak als thuiskomen. Dat vond ik als monteur al, maar ook nu ik het vanaf de andere kant meemaak. Kijk, in mijn huidige rol ben ik nog lerende, maar ik probeer wel altijd open te staan voor feedback. Ik heb het ook niet altijd aan het juiste eind. De cultuur binnen Baas is wel zo dat we elkaar kunnen aanspreken als iets een keer niet goed gaat, maar we staan we achter elkaar.

Powered by Emply