5 vragen aan proces implementatieleider Karima

1. Waarom Baas?

Ik was afgestudeerd en wilde niet vijf dagen per week op kantoor zitten. Ik had al vier jaar op school binnen gezeten. Een afwisselende baan had Baas mij destijds te bieden. Hier kon ik gedeeltelijk de uitvoering in. Dicht tegen de operatie met afwisseling op kantoor. En tot de dag van vandaag heb ik er geen spijt van 😊. Mijn functie is gigantisch afwisselend. De ene keer zit ik bij een opdrachtgever, de andere keer bij een monteur in de sleuf en weer een andere keer zit ik op kantoor of volg ik een training.

2. Hoe zit het traject eruit die je hebt bewandeld binnen Baas?

Als trainee ben ik in Wateringen begonnen en heb ik met name prestatiemetingen ontwikkeld. Uiteindelijk wilde ik meer raakvlakken met de uitvoering en ben ik omgevingsmanagement erbij gaan doen. Er was toen ook ruimte op een slimme meter project. Daar ben ik naartoe geschoven en werd ik proces- en projectcoördinator. Van dat project namen wij na een tijdje afscheid. Toen ben ik binnen regio Zuid op het bedrijfsbureau gaan zitten. Tot de dag van vandaag zit ik daar en houd ik mij met name bezig met contractbeheer. Het is goed dat ik alle facetten van het bedrijf meegemaakt heb. Hierdoor is mijn kennis verbreed en kan ik beter verbanden leggen.

3. Welke werkzaamheden voer je nu uit?

Als bedrijfsbureau ben je de spin in het web. Enerzijds zit je tegen de directie aan en anderzijds de operatie. Ik zie het bedrijfsbureau als de basis van de bedrijfsvoering. Mijn bedrijfsbureau-taken zijn voornamelijk gericht op contractbeheer; er komen heel het jaar door contractwijzigingen vanuit opdrachtgevers en het aannemerscollectief binnen. Die moet je zo goed mogelijk in de organisatie implementeren en er voor zorgen dat het een geborgd en werkbaar proces wordt. Je hebt dus met externe en interne factoren te maken.

4. Hoe is de werksfeer daar in het zuiden?
Brabantse gezelligheid! De sfeer is rustig en amicaal, maar serieus zodra het moet. Mijn collega’s hier in het zuiden maken de baan. Productief gezellig is er wel een goede term voor. In 2017 heb ik met collega’s door het hele land meegedaan aan de Roparun. Een ervaring voor het leven.

Zelfs de algemeen directeur Tiemen deed mee. Het was een heel leuk weekend. Er werd door collega’s echt voor je gezorgd. Dat zie je in de werksfeer hier in het zuiden ook terug.

5. Waar wil jij over 10 jaar staan?

Over 10 jaar wil ik nog meer verschillende lagen en expertises van de organisatie hebben meegemaakt, waardoor ik uiteindelijk met die brede kennis en ervaringen een leidinggevende functie zou kunnen hebben. Over 15 jaar wil ik tot de top 5 vrouwen in de techniek behoren.

Update nov. 2020: Karima is op dit moment doorgegroeid naa de functie van Manager Bedrijfsbureau binnen Baas Infra Zuid.

Powered by Emply