5 vragen aan voorman Jan

Leeftijd: 34 jaar
Kantoordrankje: koffie melk en suiker
Lievelingseten: stamppot hutspot
Favoriete reisbestemming: Vlieland

  • Drachten (+ stukje polder)
  • 2 jaar bij Baas
  • Voorman

1. Wat was jouw kinderdroom Jan? Wou jij vroeger al de infra in?

Boer! Ik kom van boerenafkomst, dus ik wou later ook boer worden. Ik ben het niet geworden, omdat je dat elke dag moet zijn. Nu ben ik einde van de middag klaar en heb ik weekend. Als hobby ben ik wel elke vier weken bij de boer te vinden. Via-via ben ik jaren terug in de ondergrondse infra gerold. Via een uitzendbureau ging ik als grondwerker mee. In twee jaar tijd werd ik van Koemelker een AVP’er.

2. En waarom dan nu Voorman bij Baas?

Je krijgt hier veel vrijheid om je werk te mogen doen. Dat is heel mooi. De uitvoering stuurt je wel aan, maar daaromheen mag ik zelf ook veel plannen. Ze zijn er ook altijd wel voor om mij dingen te leren. Op dit moment volg ik een cursus PE-lassen. 4 jongens uit regio Noord mogen die op dit moment volgen, waaronder dus ik. Het is mooi als ik dat papiertje er straks bij heb, dan kan ik weer wat extra werk doen. Daarnaast heb ik goeie collega’s. We hebben altijd een mooi ploegje, dus de werksfeer is super. Sommigen zie ik ook buiten werktijd om. Daar drink ik een biertje mee en zie ik op verjaardagen. En als laatste: het is een familiebedrijf. Iedereen denkt hetzelfde.

3. Over welk karaktereigenschap moet je beschikken in jouw functie?

Je moet sterk zijn in plannen en organiseren. Schetsen en tekeningen meekrijgen en het van A tot Z en van A naar B kunnen uitvoeren. Gelukkig is dit mijn sterke punt! Iedereen wil mij nu hebben hoor ik om mij heen haha ? Dat is wel weer een veer die ik in mijn kont kan steken toch.

4. Wat is het leukste aspect aan jouw baan?

Dan is het toch wel het omzetten van een tekening naar een heel project. Als het dan geslaagd is, de sleuf is weer dicht en de mannen van de Opdrachtgever zijn zeer tevreden, dan ben ik ook blij. Daar doe ik het voor. En elke dag is weer anders hé. We zitten bijvoorbeeld momenteel in Oude Horne, volgende week in Oosterwolde, dan zitten we weer in Hoogeveen en dan weer in de Polder. Dat is ook mooi. Niet vijf weken naar dezelfde klus en hetzelfde dorp. Zo kom je ook elke dag weer andere mensen tegen. Op een gegeven moment ken je dan heel veel mensen.

5. Is een project jouw bijgebleven die je echt mooi vond?

Vorig jaar hadden we een heel mooi project in De Wilgen dat ligt gelijk achter Drachten. Daar hebben we volgens mij zo’n 2 à 3 maanden gezeten. Het ging om 1,5 km, een behoorlijk groot project. Het is dan een uitdaging om iedere dag weer dezelfde productie te halen en om zo snel mogelijk door de wijk te gaan om iedereen zo min mogelijk tot last te zijn.

Powered by Emply