5 vragen aan HR adviseur Hermien

1. Hermien, leg eens uit… waarom Baas?
Baas is hands-on en pragmatisch. Ik hou van het werken in een mannenbedrijf; recht voor z’n raap weinig en zeggen waar het op staat. Daarnaast is het een hele betrokken organisatie. Samen de schouders eronder en we werken transparant, met weinig hiërarchie. Ik ben niet anders gewend bij organisaties, dus ik weet ook niet hoe het anders is. Ik had nog nooit van Baas gehoord voordat ik hier kwam werken, maar de organisatie past me. Nu ik er werk, zie ik ineens overal Baas busjes en kan ik er niet meer omheen 😉.

2. Welke karaktereigenschap is een must om te hebben in jouw functie?
In ieder geval organisatiesensitiviteit: dat je weet hoe de lijnen lopen, waar wat speelt, waar de gevoeligheden liggen, op welke manieren je mensen in beweging krijgt. Dat je dit spel kunt spelen en het ook leuk vindt. Daarvoor moet je luchtig kunnen omgaan met mensen en tegelijktijdig durven doordringen tot de kern. Wat ik heel belangrijk vind is dat je hoor en wederhoor pleegt. Benoem wat je ziet in plaats van te snel een oordeel klaar te hebben. Pragmatisch zijn is ook belangrijk als HR Adviseur.

3. Wat is nou het allerleukste aan jouw werk?
Dat je met de regiodirecteur en managers bouwt aan de vestiging. Het bezig zijn met de ontwikkeling van collega’s en het begeleiden van leerlingen met collega Ton (Leerling Coördinator bij Baas) is onwijs leuk. Faciliteren dat de jongens een diploma op zak krijgen en hen motiveren, zodat jonge gekwalificeerde medewerkers zich verder ontwikkelen binnen Baas. Daarnaast heb ik in mijn functie te maken met een breed pallet aan werkzaamheden en uitdagingen, zoals de krappe technische arbeidsmarkt. Als HR Adviseur moet je veel schakelen, verbindingen leggen, verantwoordelijkheden daar leggen waar ze horen, faciliteren en netwerken. Kortom; een zeer afwisselend takenpakket.

Het bezig zijn met de ontwikkeling van collega’s en het begeleiden van leerlingen met de leermeesters is onwijs leuk. 

4. Hoe word je succesvol in deze baan bij Baas?
Bepaal zelf waar je goed en waar je minder sterk in bent. Stel daarvoor doelen op, die je afstemt met je directe collega’s. Wees vastberaden en blijf goed in je schoenen staan. Weet waar we als organisatie naartoe willen, ook op HR-gebied. Baas stimuleert je om te groeien, maar ik vind dat je daar zelf wel een grote rol in speelt. Je moet projecten die je liggen naar je toe trekken en daarin resultaten boeken, zodat je er verder in kan komen. Pak de kansen. Op het moment dat je zelf goed nadenkt over waar je naartoe wil, doelen stelt en bedenkt wat je dit jaar wil doen, dan is daar veel ruimte binnen Baas voor.

5. Hoe ziet jouw agenda eruit?
Van de 4 dagen die ik werk zit ik 1 dag in vestiging Foxhol en een andere dag in Drachten. Afhankelijk van welke gesprekken ingepland staan, hobbel ik tussendoor ook nog van Drachten naar Foxhol en weer terug. Zo’n eens in de 2 weken ga ik naar het hoofdkantoor in Capelle. Ik heb een aantal vaste gespreksmomenten, zoals met de trainees, de managers en de leerlingen. Er zit wel een vast stramien in mijn agenda, maar het meeste vult zich vanzelf. Ik houd ook van dat flexibele. Meestal ben ik rond 8.15 uur op kantoor en 17.45/18.00 uur thuis, maar ook dat varieert. Heb ik niets in de agenda staan, dan ga ik wat eerder weg. Je hebt daarin zelf de vrijheid en verantwoordelijkheid.

Powered by Emply