5 vragen aan leidinggevend monteur Hassan

5 vragen aan leidinggevend monteur Hassan

Eet het liefst: shoarma (wel met paprika, ui, knoflook en champignons ;))
Favoriete vakantie: familiebezoek in Marokko
Keetdrankje: thee

  • Vestiging: Lijnden
  • Bij Baas sinds: januari 1990
  • FUnctie: (Leidinggevend) Monteur

1. Je werkt al een poos bij Baas. Wat houdt je hier?
Nieuwe projecten starten steeds opnieuw en ik wil ze altijd graag afmaken. Ik krijg er voldoening uit als ik een project afrond en bij de oplevering mag zijn. Er is geen reden voor mij om te stoppen bij Baas. Een aantal collega’s zitten net als ik al een hele tijd bij Baas. Hen ken ik inmiddels erg goed. Aan 1 woord hebben we genoeg. Je weet wat je hebt aan elkaar. Het voelt een beetje als familie. Dat ga ik bij een ander bedrijf niet weer krijgen.

2. Hoe leg je aan anderen uit wat voor werk je uitvoert?
Ik ben Elektromonteur en zeg altijd dat ik elektricien van A naar B ben. Van A naar B houdt in dat ik de installatie vanaf de meterkast tot aan de schakelaar en het stopcontact verzorg. Mijn baan is enorm afwisselend door de verschillende projecten waar ik op zit.

3. Hoe ziet het traject dat je bij Baas afgelegd hebt eruit?
Ik ben begonnen als hulpje, als leerling monteur. Ik wist helemaal niets, maar leerde steeds wat meer. Ik liep altijd met Bram mee, mijn leermeester. Mijn verantwoordelijkheden zijn gegroeid na verloop van tijd. Na twee jaar mocht ik zelf spullen bestellen. Op een gegeven moment ging ik zelf projecten draaien. Alles bijhouden van begin tot eind. Je krijgt tekeningen en daar moest ik mij in verdiepen. Welke installaties zijn aanwezig? Wat heeft prioriteit en moet als eerste af zijn? Je moet in het werk altijd vooruitdenken. Neem dit simpele voorbeeld: je bent op de begane grond van een woning aan het werk. Dan moet je vooruitdenken wat er op de andere verdiepingen komt. De leidingen moet je doorwerken naar boven toe en dus bedenk je van tevoren al op welke manier dat het handigst is.

4. Welk project vond je tof?
De Haagse Markt! Waarom? De Haagse Markt is in fases gemaakt. De eerste fase was helemaal achterin, de rest van de markt functioneerde gewoon en bleef open. Vanaf de werkvloer kon je zo de Haagse Markt zien. De hele tijd hoor je marktkoopmannen roepen: “Hey, 2 bakjes voor een euro.” En aan het einde van de dag ineens 3 bakjes voor een euro. De sfeer was er leuk. Natuurlijk de werkzaamheden ook. De marktkramen kun je zien als allemaal aparte kleine huisjes met een paar stopcontacten, een schakelaar, lichtpunt en meterkast. Hier werkte ik ook met collega’s die ik goed ken. Ik kom nog steeds op de Haagse Markt, want we hebben er een onderhoudscontract.

5. Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt in je werk?
De belangrijkste les die ik in de loop van de jaren op het werk geleerd heb is om altijd aan veiligheid te denken. Ik zei vanochtend nog tegen een nieuwe collega dat hij naar de grond moet kijken tijdens het lopen. Als je niet uitkijkt heb je zo iets in je voet of struikel je ergens over. Ik heb weleens een incident meegemaakt waarbij een collega naar het ziekenhuis moest. Ik kan het nog zo voor me zien. Dat vergeet ik nooit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Veiligheid staat voorop.

Powered by Emply