5 vragen aan trainee Andries

Eet het liefst: pizza, alle soorten
Droomvakantie: Zuid-Afrika
Kantoordrankje: koffie zwart

  • Locatie: Drachten
  • Bij Baas sinds juli 2017
  • Functie: Trainee

1. Hoe ben je bij Baas gekomen?
Via-via werd ik op Baas gewezen. Het traineeship sprak mij aan dus besloot ik te solliciteren. De dag erna werd ik al uitgenodigd voor een gesprek en binnen week was ik in dienst. Zo snel kan het gaan!

Wat mij heeft doen besloten om te solliciteren waren de vrije kaders van het traineeship. Je krijgt met verschillende onderdelen te maken en bewandelt een pad dat speciaal voor jou gecreëerd wordt. Het is van te voren niet uitgestippeld. Dat is bij andere bedrijven anders. Dit voordeel maakt wel dat het soms wat zoeken is naar wat je wil en wat er mogelijk is.

Ik had gesolliciteerd op een traineeship voor de analyse van de slimme meters, maar vervolgens is dat traineeship omgebogen naar een algemeen traineeship, waarin ik nu een jaar later nog steeds werkzaam ben.

2. Waar haal jij voldoening uit?
Als ik mensen help. Neem dit voorbeeld: we eisen van iedereen dat ze met een tablet werken. Dan moeten we collega’s ook hiermee helpen. Ze moeten de Klic-app kunnen openen, digitale schetsen kunnen maken. Laatst stond ik met een collega te praten die meterstanden opneemt. Hij moest een foto maken van de meterstanden en vergat de flits. Door simpele tips kan je mensen vaak snel verder helpen.

3. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Ik zit 2 dagen per week in het DSP-projectteam. 1 dag daarvan ben ik op kantoor in Drachten en 1 dag daarvan zit ik op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Ik ga naar Capelle, omdat het toch een stuk prettiger samenwerken is als je daadwerkelijk naast iemand zit. Iedere vrijdag neem ik plaats in de werkgroep groeipijn. Zodoende pak ik een financieel stuk op. Verder houd ik mij bezig met de implementatie van het BOSS-systeem en jaag ik PV’s na. Om mensen mee te kunnen krijgen moet je ook bij ze langsgaan in het werkveld. Daar probeer ik tijd voor te maken, maar dat lukt niet altijd.

Al met al; geen enkele dag is hetzelfde. Dat spreekt mij juist zo erg aan in dit traineeship.

4. Zou je andere aanmoedigen om hier te werken?
Heb ik al gedaan! Igor is in mei begonnen als trainee procesimplementatieleider in Lelystad. Hij heeft dezelfde achtergrond als ik. Ik heb hem aangeraden, omdat hij ook goed uit de voeten kan met een minder afgebakend werkveld.

5. Baas in 1 woord…
Leerzaam. Je krijgt de vrijheid om dingen te kunnen doen. Dat betekent: of je doet het goed of je gaat nat. Het vertrouwen dat je krijgt is groot. Liever doen en leren, dan eerst wachten op toestemming. Dit is voor mij persoonlijk een echte leeropgave. Door de weinig aanwezige richtlijnen in het traineeship kun je zelf uitvinden wat je leuk vindt.

Update jan. 2021: Andries is binnen Baas doorgegroeid naar de functie van Projectleider.

Powered by Emply